Alberto Oggero
"Je lepší zůstat doma a uspořádat večírek, než pracovat na vlhké půdě."
Albertův dědeček mu vždy říkal, že se unáhlil.
Když Alberto začal vyrábět víno, pochopil, že už neovládá čas. Výsadba nových vinic znamená možnost prodávat její plody o sedm let později; to je rytmus přírody a pokud s ním chcete pracovat, musíte se s ním smířit.
Alberto brzy pochopil, že výroba vína bude jeho životní náplní, a začal budovat vlastní vinici.
Jeho prioritou vždy bylo vyrábět víno tím nejteritoriálním způsobem, obnovovat staré révy a přeměňovat hrozny na víno ve sklepě, který patřil jeho dědovi Sandrovi.
Všichni jsou připraveni strčit ruce do země a moštu, ale také společně vypít sklenku vína na konci dne v každém ročním období.
VINOHRADY
Arneis Parussa
20 let, ale rád se probouzí brzy při východní expozicí, která se celé dopoledne a část odpoledne vyhřívá na slunci.
Sandro Caudana
Je 25 let, je orientován na jih a celý den přijímá slunce. Pole terénu je zvláště písčité.
Riserva Anime
Více než 80 let staré, orientované na jihozápad. Ráno odpočívá, pak si užívá slunce od poledne do večera a zůstává v teple až do pozdních hodin.
Valle dei Lunghi
Divoká réva, která se skládá z těch zapomenutých shluků Arneis skrytých mezi Nebbioly.
ÚZEMÍ
„Země říká: požádej mě a já ti to dám“
Kopce Roero obsahují půdu ze starověkých záplavových oblastí, vápenec a mořské písky z éry pliocénu (datované do 5 milionů let). Toto zvláštní složení vytváří kyprou, měkkou půdu, která je chudá na živiny, ale je dobře okysličená a hostí bohatou biologickou rozmanitost mikrobiálního života.
Tyto morganismy spolu s fosilními složkami jejich terroir vytvářejí vysoce kvalitní hrozny a elegantní minerální vína.
Další charakteristikou písčité půdy je špatné zadržování vody. To nutí vinnou révu zakořenit hluboko v honbě za vlhkostí, což má za následek zdravější, odolnější révu a širší škálu prvků, jako je vápník, fosfor a draslík, které jsou zásadní pro aromatický vývoj v hroznech.
Filtry
Filtry